Ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία που διέρρευσε στον Τύπο, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους, οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο.

Ads

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο και παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους επρόκειτο να δικαστούν σήμερα.

Ωστόσο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε γνωστό ότι η ελληνική διπλωματική αποστολή δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του ζητήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ads

Παρέμβαση Aμερικανού πρέσβη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παρέμβαση στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία έκανε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Από την Ανδραβίδα όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», ο Πάιατ είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», προσθέτοντας ότι «υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Η παρέμβαση Πάιατ έρχεται μετά την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε δήλωσή του μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες.