Μετά τους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς που προκάλεσαν τα χημικά στο Σύνταγμα πριν λίγες μέρες, και το άδειασμα Τσίπρα σε Τόσκα με την απαγόρευση τους κατά εργαζομένων και συνταξιούχων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι  κανείς δεν πρέπει να είναι «βιδωμένος» σε καρέκλες.

Ads

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» κι απαντώντας σε ερώτηση αν είναι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη του υπουργείου του, ο Νίκος Τόσκας απάντά: «Kάθε στιγμή… Εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω σκυτάλη σε οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε “βιδωμένοι” σε καρέκλες».

Επίσης σχολιάζοντας τα χημικά εναντίον συνταξιούχων λέει χαρακτηριστικά ότι «όσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας». Σημειώνει επίσης ότι «όποιος νομίζει ότι οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια ημέρα είναι βαθιά γελασμένοι. Χρειάζεται χρόνος, μεθόδευση, σχέδιο, εκπαίδευση και αυστηρές οδηγίες».

«Το κράτος θέλει και αστυνομία και στρατό και κρατικούς θεσμούς. Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία. Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές», λέει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός και καταλήγει με τη φράση: «Όλα κρίνονται στην πράξη. Τα λόγια είναι εύκολα».

Ads