Δεν διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που αφορούν τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό, από την μέχρι στιγμής προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Η ΓΕΝΟΠ αγνόησε το χθεσινό τελεσίγραφο του εισαγγελέα που μετέβη στο χώρο της κατάληψης και συνεχίζει και σήμερα την κινητοποίηση, καλώντας μάλιστα τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής. Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «ο νόμος θα τηρηθεί».

Ads

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αστυνομία από τον εισαγγελέα, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε προχτές μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό, από τις 20 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, μέχρι σήμερα (23.11.2011) δεν καταγγέλθηκε ούτε από το διευθυντή η διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, ούτε από κάποιο εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.

Σήμερα και μέχρι τη 10η ώρα, (επισημαίνεται στην ανακοίνωση), που προσήλθε ο διευθυντής, η πόρτα του κτιρίου ήταν κλειστή, λόγω του ότι ουδείς μέχρι τότε προσήλθε για να την ανοίξει. Ούτε ο διευθυντής της υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ads

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι ακριβείς αιτίες διακοπής του ρεύματος στο κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής, ενώ από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών στη λεωφόρο Μεσογείων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ, δήλωσε: ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται.

Η κατάληψη συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα με σκοπό να αποτραπεί η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων. Εκτός από την κατάληψη των γραφείων έχει κοπεί και η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Το απόγευμα μπήκε στο κτίριο, συνοδεία αστυνομικών, ο διευθυντής της υπηρεσίας χωρίς να παρεμποδιστεί από τους συνδικαλιστές.

Η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε απόψε ότι η κατάληψη συνεχίζεται και κάλεσε τους πολίτες που αντιδρούν στο τέλος ακινήτων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής, στην οδό Μεσογείων.