Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερης ύφεσης από το τελευταίο σενάριο της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για 8%, αφήνει ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής», εξαιτίας και της χειρότερης -από το αναμενόμενο- επίδοσης του τουρισμού.

Ads

Ο υπουργός Οικονομικών παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι  «η ελληνική οικονομία, στο σύνολο του έτους, αναμένεται να κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη και το 2021 να επιτύχει ισχυρή ανάκαμψη».

Την ίδια στιγμή όμως παραδέχεται ότι θα χρειαστεί -παρά τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων- να φτάσουμε στο 2022 για να εξισορροπηθεί η γενικότερη οικονομική πτώση του 2020, καθότι αναφέρει πως του χρόνου θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της φετινής απώλειας.

Αναφορικά με την έκθεση Πισσαρίδη, ο ίδιος παρατηρεί με νόημα πως είναι ορθό η επιστήμη και η εφαρμοσμένη πολιτική να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι με πρακτικές υποκατάστασης προσθέτοντας πως για τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης οι τελικές αποφάσεις και οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση.

Ads