Τελικά το σίριαλ Νικολόπουλου είχε αίσιο (;) τέλος. Αν και με ένα tweet του το βράδυ της Δευτέρας προανήγγειλε αυτονόμηση του από την κυβέρνηση, δίνοντας τροφή σε σενάρια που τον ήθελαν να ανεξαρτητοποιείται, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ανακοίνωσε πως παραμένει στους κόλπους των ΑΝΕΛ αλλά δεν είναι δεδομένη η στήριξη του στην κυβέρνηση. Όπως είπε θα ψηφίζει κατά συνείδηση.

Έχοντας κρατήσει αποστάσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Αχαΐας δεν έκανε την «μεγάλη έξοδο» τελικά, αφήνοντας τον κυβερνητικό συνασπισμό με έναν βουλευτή μείον, παραμένει όμως διατεθειμένος να συνεχίσει να ρίχνει τις «επαναστατικές» βολές του.

«Δεν θέλω να διαταραχθούν οι πολιτικές συμμαχίες και η κυβερνητική συνοχή και θα μείνουμε μέχρι νεωτέρας» τόνισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ανακοίνωσε επίσης ξεκινά εκπομπή με τίτλο «Μαξίμου ακούει;», διότι, όπως είπε, μπορεί να είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά πρέπει να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της κοινωνίας.

Τα πρωινά σενάρια τον έφεραν να ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των ΑΝΕΛ, καθώς φέρεται δυσαρεστημένος από τη μη αξιοποίησή του σε κάποια κυβερνητική θέση (αρνήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας), ή σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής (δεν δικαιούνται οι ΑΝΕΛ λόγω της σειράς με την οποία μπήκαν στη Βουλή), αν και ο ίδιος το διαψεύδει.

Το στίγμα της στάσης που θα κρατούσε το είχε δώσει άλλωστε από την ορκωμοσία της νέας Βουλής, που φανερά ενοχλημένος μην έχοντας λάβει κυβερνητικό πόστο είχε δηλώσει ότι δεν θα βάλει «γύψο στην γλώσσα του», στέλνοντας μήνυμα στην νέα κυβέρνηση στην οποία μέχρι και χθες συμμετείχε.

Είχε ακολουθήσει η άνευ επιστολής - δικαιολόγησης απουσία του από την ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Βουλής. Αν και είχε προφορικά ειδοποιήσει ότι θα απουσίαζε λόγω ενός μνημόσυνου, το γεγονός ότι δεν είχε στείλει καν την επιστολή όπως ορίζει το άτυπο πρωτόκολλο, καταστούσε σαφές πως ο κύριος λόγος της απουσίας του ήταν η δυσαρέσκεια του για την μη αξιοποίησή του είτε στην κυβέρνηση είτε στην προεδρεία του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αχαΐας φέρεται να είχε αποσπάσει την υπόσχεση του κυβερνητικού συνασπισμού ότι θα λάβει θέση στο προεδρείο του κοινοβουλίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς μόνο τα 5 πρώτα κόμματα εκλέγουν αντιπρόσωπο, και για να μπει στο σχήμα ο Νίκος Νικολόπουλος θα έπρεπε να γίνει αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής.