Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ τη Δευτέρα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις από πλευράς του Ταμείου.

Ads

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι του Ταμείου αναμένεται να παρουσιάσουν την έκθεση για την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει, ως είθισται, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Τις απόψεις τους θα καταθέσουν και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η τοποθέτηση του Αμερικανού αντιπροσώπου, καθώς για πρώτη φορά θα γίνει γνωστή η θέση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είχε επαφές με όλους τους συναδέλφους του και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν αναμένονται εκπλήξεις ή δυσάρεστες καταστάσεις.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ το ΔΝΤ θα επιμείνει στη θέση του περί μη βιωσιμότητας εάν δεν ληφθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης και δεν μειωθούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα. Θεωρητικά, το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου θα συζητήσει για τη συμμετοχή ή μη στο ελληνικό Πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Το προεκλογικό παιχνίδι του Σόιμπλε (και της Μέρκελ) με την Ελλάδα

• «Ναι» στο Grexit λέει ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

Η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00 (ώρα Ελλάδος).