Απαισιόδοξος για την επίτευξη αποφασιστικής προόδου για το ζήτημα της Ελλάδας στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας, δήλωσε ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Ads

Από την άλλη, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για αποφευχθεί η πιθανότητα να «ξεμείνει» από μετρητά η Ελλάδα, προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, μετά τη χθεσινή«εποικοδομητική» συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα Eurogroup πραγματοποιείται σήμερα, στον απόηχο των συναντήσεων που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ αλλά και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξασφαλίζοντας θετικά μηνύματα πολιτικής στήριξης. Με τα τεχνικά κλιμάκια να επιμένουν στη συνταγή της λιτότητας από την πλευρά τους, ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί νέο Eurogroup, για να αποτυπωθεί η υφιστάμενη πρόοδος στη διαπραγμάτευση.