Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αντιδρώντας στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Ads

 
Μέχρι σήμερα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους. «Στόχος της νέας ρύθμισης είναι η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων και ακολούθως επιχειρησιακών συμβάσεων που θα υπογράφονται μεταξύ των σωματείων αυτών και των αντίστοιχων ναυτιλιακών εταιρειών», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Όπως πρόσθεσε «αυτό στην πράξη σημαίνει συντριβή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονα τεράστια μείωση των μισθών σε αυτές τις κατηγορίες πλοίων». «Θα αντιδράσουμε με όλες τις μορφές πάλης προκειμένου να μην υλοποιηθεί αυτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός», τόνισε.