Δεμένα παραμένουν για δεύτερη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ. Από νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης, ομάδες περιφρούρησης της απεργίας βρίσκονται μπροστά από τα πλοία, τα οποία έχουν κλειστούς τους καταπέλτες.

Ads

 
Τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ – η οποία ψηφίστηκε στη Ολομέλεια την Πέμπτη- και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Η κυβέρνηση παρά τις προειδοποιήσεις δεν προχώρησε σε ενεργοποίηση της επιστράτευσης των ναυτεργατών.

Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας
 
Εν τω μεταξύ, έκτακτα μέτρα εν όψει της αυξημένης επιβατικής κίνησης, λόγω και της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, έχει λάβει το Λιμεναρχείο Πειραιά. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι λιμενικές αρχές και στη Ραφήνα.
 
Μετά τις ακυρώσεις εισιτηρίων για τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, η πληρότητα των πλοίων τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή αγγίζει το 100% και δεδομένης της αυξημένης κίνησης συστήνεται σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν να προσέρχονται στα λιμάνια αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους.