Δεκαέξι καθηγητές και ερευνητές ελληνικών πανεπιστημίων περιλαμβάνονται στην κατάταξη «3160 Highly Cited Researchers (h>100)»  της Webometrics.

Ads

Ο εν λόγω πίνακας συντάσσεται με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημίων στο Google Scholar και καταγράφει καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων οι οποίοι με το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στην επιστήμη διαχρονικά. Η επικαιροποιημένη  κατάταξη που δημοσιεύθηκε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 3.160 Highly Cited Researchers, δηλαδή ερευνητές με h-index > 100. 

Με άλλα λόγια ερευνητές οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 ερευνητές στις δικές τους εργασίες.

Στην εν λόγω κατάταξη εμφανίζονται λοιπόν συνολικά 16 καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, οκτώ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έξι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ένας από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος».

Ads

Η κατάταξη περιλαμβάνει τα h-index και citations μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018. Οι καθηγητές και ερευνητές του εν λόγω πίνακα  είτε είναι εν ζωή είτε όχι κατατάσσονται με φθίνοντα βαθμό  με αναφορά του πανεπιστημίου στον οποίο ανήκουν. Το πρώτο κριτήριο κατάταξης είναι το h-index και το δεύτερο κριτήριο ο συνολικός αριθμός ετερεοαναφορών. Στην κατάταξη του 2018 εμφανίζονται 3160 ερευνητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο. Πρώτος είναι ο καθηγητής του John Hopkins University Σόλομον Σνάιντερ με h-index 279 και 357.238 ετεροαναφορές.