Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 90, μετά την παρέμβαση ομάδας ατόμων στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο με συνθήματα, πανό και τρικάκια έξω από το κτίριο στην οδό Πειραιώς. 

Ads

Οι συγκέντρωμένοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που πλέον νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη. Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν μετά τη συγκέντρωση, στον σταθμό «Μοσχάτο» του ΗΣΑΠ με την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ειρήνης» και της «παράβασης των μέτρων για τη δημόσια υγεία». 

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ομάδα φωνακλάδων» που «ρυπαίνουν τον δρόμο με τα χαρτιά τους» και που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία του κόμματος για «να πουν τα χυδαία συνθήματά τους». «Τους ενημερώνουμε: Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: 

«Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει “καμία δήλωση μετάνοιας” απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του. Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων».

Ads