Τριάντα καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία κατέγραψε μέσα στο τελευταίο 24ωρο η αστυνομία. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι συλλήψεις αφορούν, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Ads

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από την κοινωνική δυσφορία που εκφράζεται για σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αγνοήθηκαν από την αστυνομία και που, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδήγησαν σε γυναικοκτονίες, όπως η πρόσφατη στην Δάφνη.

Ίσως γι’ αυτό στην ανακοίνωση προστίθεται, ότι «η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.».

Ads

Και παραπέμπει σε ιστοσελίδα της για χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.