Δύο νέα προσφυγικά ναυάγια σημειώθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

Ads

Στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου 35 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι στιγμής. Από αυτούς οι 7 ήταν άντρες, οι 17 γυναίκες και 11 ήταν παιδιά. Το ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων, βυθίστηκε και δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν στα παγωμένα νερά.

Το λιμενικό κατάφερε να διασώσει μέχρι τώρα 26 άτομα και οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου «σούπερ πούμα», συνεχίζονται. Στελέχη του λιμενικού εκφράζουν φόβους πως στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα, που σημαίνει πως οι αγνοούμενοι ενδέχεται να είναι δεκάδες.

Ακόμη οκτών νεκροί ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα του Φαρμακονησίου. Έξι παιδιά αναμέσά τους. Το ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, μαζί με ακόμη 40 περίπου πρόσφυγες, προσέκρουσε στα βράχια στις ανατολικές ακτές του νησιού και βυθίστηκε. Οι περισσότεροι κατάφεραν να φτάσουν μόνοι τους στις ακτές, ενώ το λιμενικό που έσπευσε στο σημείο διέσωσε ένα ακόμη κορίτσι.

Ads