Με την κατάθεση δέκα βουλευτικών τροπολογιών επιχειρούν να ενισχύουν την διαφωνία τους οι Μαριέττα Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τροποποιεί το οικογενειακό δίκαιο και εισάγει την συνεπιμέλεια τέκνων.

Ads

Οι δύο βουλεύτριες της συμπολίτευσης είχαν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, η κ. Γιαννάκου εξέφρασε τη διαφωνία της με 6 άρθρα, κάνοντας λόγο για «σολομώντειες λύσεις» και «παρανοϊκές καταστάσεις», ενώ η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για «γονεοκεντρικό και όχι παιδοκεντρικό νομοσχέδιο», καθιστώντας σαφές ότι θα καταθέσει με την κ. Γιαννάκου προτάσεις, καθώς εντοπίζονται σημεία που «περιπλέκουν τα προβλήματα» και χρήζουν βελτίωσης.

Τα δύο κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας κατέθεσαν 10 τροπολογίες, αποδομώντας το νομοσχέδιο που αριθμεί 23 άρθρα.

Ads

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν τις εξής τροπολογίες:

1. Επί του άρθρου 2 με θέμα: «Ορθή αναφορά του συμφώνου Συμβίωσης». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
2. Επί του άρθρου 3 με θέμα: «Αποφυγή σύγχυσης στην κατοικία ανηλίκου». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
3. Επί του άρθρου 4 με θέμα: «Ελάχιστο περιεχόμενο συμφωνίας συναινετικού διαζυγίου». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
4. Επί του άρθρου 5 με θέμα: «Συμφέρον παιδιού εξατομικευμένα». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
5. Επί του άρθρου 7 με θέμα: «Απαλοιφή του όρου ¨εξίσου¨ στη γονική παροχή». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
6. Επί του άρθρου 8 με θέμα: «Παρέκκλιση από την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
7. Επί του άρθρου 11 με θέμα: «Τροποποίηση στην αναφορά για σχέση τέκνου με άλλους». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
8. Επί του άρθρου 12 με θέμα: «Στεγαστικές, επαγγελματικές και λοιπές περιστάσεις του δικαιούχου της επιμέλειας». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
9. Επί του άρθρου 13 με θέμα: «Το δικαίωμα της επικοινωνίας δεν μπορεί να επιφορτίζεται με χαρακτήρα υποχρεωτικότητας». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
10. Επί του άρθρου 14 με θέμα: «Τροποποίηση περίπτωσης Β & ΣΤ΄ στις συνέπειες κακής άσκησης». Διαβάστε την τροπολογία εδώ.