1. Ενοίκιο αντί δόσης θα πληρώνουν στις τράπεζες τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αφού πρώτα οι τράπεζες θα έχουν αποκτήσει την κυριότητα των ακινήτων τους, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Ads

2. Απέρριψε η Χαμάς την πρόταση της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα. Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι.

3. Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές κάλεσε τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. «Ιδού η Ρόδος», διαμηνύει. Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε τρεις προϋποθέσεις ώστε η παρούσα Βουλή να μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας στις αρχές του επόμενου έτους.

4. Αντιμέτωπη και με τις άσχημες καιρικές συνθήκες η εν πλω διαμαρτυρία του στολίσκου, που επιχείρησε να εντοπίσει το πλοίο  «Cape Ray» το οποίο πραγματοποιεί την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου.

Ads

5.  «Δυστυχώς, Ντόρα, δεν γίνεται», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ντ. Μπακογιάννη, την οποία ενημέρωσε πως δεν θα είναι η επιλογή της Αθήνας για τη θέση του έλληνα επιτρόπου της ΕΕ.

6. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή ιδιωτικού αεροπλάνου στη Σπάρτη, το οποίο   κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο έχασε ύψος και συνετρίβη στο Πυρί, Λακωνίας.

7.  Στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούταν, μεταφέρθηκε ο Νίκος Μαζιώτης,  κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

8. Μόνο ένα μέρος των μισθών των ενστόλων που υπέστησαν περικοπές σχεδιάζει να αποκαταστήσει στα επίπεδα του 2012 η κυβέρνηση.

9. «Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι απέτυχε η εναρμόνιση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης, θέρμανσης και κίνηση.

10.  Στις εφορίες αποστέλλει η ΔΕΗ τις ανεξόφλητες οφειλές που αφορούν στο «χαράτσι» δηλαδή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, καθώς την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την αποπληρωμή του μέσω του λογαριασμού του ρεύματος.
 
 

Διαβάστε στο αφιέρωμα του Tvxs για την μεταπολίτευση: