«Ουρανία über alles». Αυτό είναι το σχόλιο του ενοχλημένου χρυσαυγίτη Σωτήρη Δεβελέκου, οδηγού του Μιχαλολιάκου και πρώην επικεφαλής της νεολαίας της νεοναζιστικής οργάνωσης, για την κόρη του φύρερ της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, και την επιβολή των δικών της κανόνων με «τις πλάτες του μπαμπά».

Ads

«Να κάτσω στο Μέτωπο να κάνω τι; Να βλέπω την Ουρανία, τον Λάζαρο και τον Λύρη να κάθονται στις προεδρικές θέσεις;… Δεν μπορώ να ξέρω ότι άνθρωποι που είναι για τον π… είναι από πάνω μου. Ουρανία über alles», αναφέρει ο Σωτήρης Δεβελέκος σε τηλεφωνική συνομιλία με άλλον χρυσαυγίτη, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Στην συνομιλία σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της νεοναζιστικής οργάνωσης ο Δεβελέκος μιλάει για την Ουρανία Μιχαλολιάκου ασκώντας κριτική στο αρχηγικό προφίλ που λανσάρει, παραγκωνίζοντας παλαιότερα μέλη και επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στο «Μέτωπο Νεολαίας» με τις πλάτες του πατέρα της.

«Φίλε, άμα δεν ήταν η Ουρανία θα τους είχα γαμ…όλους κανονικά. Ξέρουν ότι λόγω του αρχηγού, επειδή είναι η Ουρανία, δεν μπορώ να κάτω κάτι άλλο. Από εκεί είναι η πηγή του κακού. Αν δεν ήταν η Ουρανία θα είχανε γίνει αλλιώς τα πράγματα», λέει ο Δεβελέκος.

Ads