«Η λογική λειτουργίας της παράταξής μας, που γεννήθηκε και δυνάμωσε στις γειτονιές της Αθήνας, ο τρόπος που κάναμε τον προεκλογικό μας αγώνα, αλλά και η πολιτική αντίληψη όσων συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια, δεν μας επιτρέπουν να αποπειραθούμε να κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν στον πρώτο γύρο» τονίζει, εν όψει του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αθήνα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Ads

Όπως σημειώνει, «οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας με τους δύο υποψηφίους, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη, και τις παρατάξεις τους έγιναν σαφείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όποιος από τους δύο και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των Αθηναίων δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα».

Ο κ. Γερουλάνος δηλώνει περήφανος «για τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη και κρίση, άνθρωποι που ξεπέρασαν την πόλωση και τις κομματικές αγκυλώσεις, για να αναδείξουν μια διαφορετική άποψη για την πόλη, αλλά και την πολιτική» αναφέρει.

Παράλληλα, θεωρεί πως «τα πράγματα θα ήταν προφανώς διαφορετικά, αν στον δεύτερο γύρο είχαν περάσει εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και ακραίων απόψεων, διότι θα ήταν πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Ευτυχώς αυτός ο κίνδυνος είναι πια μακριά.  Στον βαθμό που εμείς και η στάση μας σε όλη την εκστρατεία συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, έχουμε ήδη προσφέρει στη δημοκρατία μας και στον καλύτερο τρόπο λειτουργίας της. Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, δίνοντας τη μάχη κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά» καταλήγει ο Παύλος Γερουλάνος.

Ads