Η ΔΑΚΕ καλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό και να ρίξουν την κυβέρνηση καθώς «το πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια». Την ίδια στιγμή προσθέτουν ότι «δεν μπορεί να μένει κανένας απαθής μπροστά στο κοινωνικό ολοκαύτωμα, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του λαού».

Ads

«Το κοινωνικό κράτος δεν είναι ανελαστική δαπάνη. Η κοινωνία δεν αντέχει, η συνοχή της καταρρέει…η φωνή της είναι πλέον κραυγή απόγνωσης που επιβάλλεται να εισακουστεί… Το “λάθος” που όλοι ομολογούν αλλά κανείς δεν διορθώνει τείνει πια να γίνει ολέθριο», δήλωνει η συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Φτάνει πια. Όχι άλλο κάρβουνο. Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο “Γολγοθά” από τις εκβιαστικά  επιβαλλόμενες πολιτικές της Τρόικας και των δανειστών μας».

Κατόπιν της ανακοίνωσης αυτής, η Νέα Δημοκρατία, διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ, Νίκο Κιουτσούκη, από τα μητρώα της. Ειδικότερα, από την Συγγρού ανακοινώθηκε ότι «η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκου Κιουτσούκη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του, έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πιο πρόσφατο κρούσμα αντιδράσεων στην πολιτική της κυβέρνησης προερχόμενο από το εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έστρεψαν τα βέλη τους κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ενώ ομάδα επτά γαλάζιων βουλευτών μια μέρα νωρίτερα με ερώτησή τους προς τον ίδιο υπουργό ασκούσαν πιέσεις για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών. 

Ads

Επίσης, την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα, Liberation, υποστήριξε ότι ο ΦΠΑ στα νησιά είναι χαμηλός. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τόσο την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, όπως και του Υπουργείου Οικονομικών που έσπευσε να διαψεύσει την όποια πρόθεση αύξησης του ΦΠΑ. Σε σχετική διαβεβαίωση προέβη και ο υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης, αδειάζοντας έτσι τον Γ. Στουρνάρα