«Όταν διευκρινισθεί ποιοι είναι οι κύκλοι της κυρίας Ράικου τότε θα δοθούν και οι δέουσες απαντήσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «πόθεν έσχες». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα μετά τις παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το όλο θέμα αποδεικνύει την ωμή παρέμβαση που επιχειρεί η κυβέρνηση στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ads

«Θέλω να πω κάτι για τους κύκλους της κ. Ράϊκου. Άλλο και τούτο. Πρώτη φορά ακούω, 40 χρόνια που ασχολούμαι με τη Δικαιοσύνη, ως δικηγόρος, εισαγγελέας και αναπληρωτής υπουργός, ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους. Εν πάση περιπτώσει είναι και αυτό ένα από τα φαινόμενα του καιρού μας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν διευκρινισθεί ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι, τι καταγγέλλουν συγκεκριμένα και αν πράγματι οι κύκλοι αυτοί με την αγοραία γλώσσα εκπροσωπούν την εν λόγω κυρία, τότε να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, αλλά θα τεθούν και μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα, για τα οποία θα έχουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις».

Είχαν προηγηθεί στο βήμα βουλευτές, όπως ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, ο οποίος κάλεσε τον Δ. Παπαγγελόπουλο να απαντήσει αν ισχύει ότι υπουργοί της κυβέρνησης «τα παίρνουν» από τον Σόρος, με βάση όσα διέρρευσαν από τις στιχομυθίες στο υπουργικό συμβούλιο και αν ισχύουν οι καταγγελίες Ράικου.

«Δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική ότι υπάρχει ενδεχόμενο υπουργοί της κυβέρνησης να έχουν πάρει χρήματα για τη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θεωρεί τη συμφωνία σωστή και αναλαμβάνει το κόστος γιατί κάνει το καθήκον της.

Ads

«Η κυβέρνησή μας, η Αριστερά, αλλά και γενικά ο δημοκρατικός χώρος, και πιστεύω όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, επιθυμούμε -και μάλιστα διακαώς- μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, παρά τα όσα προσπαθούν να παρουσιάσουν περί του αντιθέτου τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που υποκρύπτουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, ότι δήθεν ανάμεσα σε εμάς και στη Δικαιοσύνη υπάρχει κόντρα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαλότητα με τη Δικαιοσύνη, που σέβεται τη δουλειά της, τον θεσμικό της ρόλο και την ανεξαρτησία της», δήλωσε νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Θεοφύλακτος. Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στη χθεσινή απόφαση των ανακριτών Διαφθοράς για την προσωρινή κράτηση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. «Νομίζω ότι μπορώ να πω αυτό που σκέφτεται ο κάθε Έλληνας πολίτης, ότι δηλαδή στη συγκεκριμένη απόφαση προφυλάκισης ενός πρώην έστω ισχυρού πολιτικού άνδρα η ελληνική Δικαιοσύνη δεν φοβήθηκε, δεν δείλιασε, ήταν πραγματικά ανεξάρτητη, έκανε τη δουλειά της και ήταν τυφλή, όπως πρέπει, δηλαδή να μην βλέπει εάν αυτός, για τον οποίο απονέμεται το δίκαιο, είναι ισχυρός ή όχι», σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος και σχολίασε: «Το να μιλάει ο προφυλακισθείς Γιάννος Παπαντωνίου για δήθεν “δόγμα Πολάκη”, στην ουσία δηλαδή να μιλά την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προβληματίσει».