Nεοναζιστική οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Combat 18 Hellas» ανέλαβε την ευθύνη της βεβήλωσης του μνημείου του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Επίσης η οργάνωση αναλαμβάνει και την επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Πασαμοντάνια» στον Κορυδαλλό.

Ads

«Είναι αστείο πραγματικά να νομίζουν οι ακροαριστεροί και αναρχικοί κατσαπλιάδες ότι θα τους αφήσουμε να νομίζουν ότι τους ανήκει έστω και ένα κομμάτι γης», αναφέρουν, ενώ σε άλλο σημείο γράφουν: «Η δικιά μας υπόσχεση σε αυτά τα υπολείμματα της Ιστορίας είναι ότι δεν τελειώσαμε είμαστε στην αρχή».

Όσο για την ταυτότητά τους γράφουν: «Είμαστε η Combat 18 πολιτικοί στρατιώτες δεν είχαμε – έχουμε και ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με κανέναν κομματικό ή οπαδικό σωλήνα και πριν ο αξιοθρήνητος ”χώρος” μας κρίνει, μας πουν προβοκάτορες και όλα αυτα τα αστεία που κάθε φορά προσπαθούν να δικαιολογήσουν την εμετική αναμονή τους λέμε να το ξανασκεφτούν ποιος είναι ο προβοκάτορας». «Ανάρχες – αντιφασίστες τα πατριωτικά ή εθνικιστικά κόμματα θα είναι το λιγότερο που θα σας απασχολούν από εδώ και πέρα εκεί στο στέκι ”Δίστομο” να το καταλάβετε αυτό», γράφουν και καταλήγουν με τη φράση του Γκέμπελς: «θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει».

Σημειώνεται πως η «Combat 18» είναι νεοναζιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1992 και έδρασε στη Βρετανία με σειρά δολοφονιών μεταναστών αλλά και αλληλοεξοντώσεις στο εσωτερικό της οργάνωσης. Ο αριθμός «18» παραπέμπει στα γράμματα Α-Η (Adolf Hitler).

Ads