Φορτηγό πλοίο, σημαίας Τόνγκο, βυθίστηκε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κρήτης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης τριών ναυτικών που αγνοούνται, αλλά μέχρι στιγμής αποβαίνει άκαρπη. Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο του πλοίου.

Ads

Τέσσερα άτομα περισυνελέγησαν: ο υποπλοίαρχος, ο Α’ μηχανικός, ο ναύκληρος και ο μάγειρας.

Πέντε παραπλέοντα πλοία ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Στην περιοχή επιχειρεί πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο Σούπερ-Πούμα.

Οι αγνοούμενοι ναυτικοί είναι πιθανόν Ρώσοι υπήκοοι.

Ads

Το Λιμενικό ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω δορυφόρου για σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο «AG-MARINA», τύπου «παντόφλα».

Ένα από τα πλοία που έφτασαν στο σημείο ενημέρωσε το Λιμενικό ότι περισυνέλεξε καλά στην υγεία τους τέσσερις ναυτικούς, οι οποίοι ανέφεραν πως μαζί τους στο φορτηγό πλοίο βρίσκονταν άλλα τρία άτομα.

Στη περιοχή πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το πλοίο μετέφερε 6 φορτηγά οχήματα που μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.