Τουλάχιστον 15 μετανάστες διασώθηκαν, ενώ άλλοι πέντε  αγνοούνται, έπειτα από τη βύθιση μιας λέμβου τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου.

Ads

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, δεν έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, οι αιτίες βύθισης του σκάφους. Στη θαλάσσια περιοχή είχαν αρχικά εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις μετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11.

Οι διασωθέντες, ανάμεσά τους και ένας 36χρονος που σύμφωνα με το Λιμενικό φαίνεται ότι είναι ο διακινητής, δήλωσαν ότι μαζί τους ήταν άλλα πέντε άτομα τα οποία αγνοούνται και ότι επέβαιναν σε μια πολυεστερική βάρκα η οποία βυθίστηκε και έτσι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από πλωτό του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο super puma και πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Επί τόπου βρίσκεται και σκάφος του πολεμικού ναυτικού, το οποίο συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Ads