«Για εμένα και την ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ “13η σύνταξη”, αυτό ήταν προεκλογικό επίδομα για να εξαγοράσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των συνταξιούχων. Το ψηφίσαμε διότι είμαστε πάντοτε υπέρ του να παίρνει χρήματα ο κόσμος». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα ο Γ. Βρούτσης όταν ρωτήθηκε σχετικά στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ads

Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης υπενθύμισε στον Γ. Βρούτση ότι το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει παράνομη την κατάργηση 13ης σύνταξης και 14ης σύνταξης ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, όπως και απέφυγε να αναφέρει ότι το επίδομα ή η 13η σύνταξη ψηφίστηκε ως μόνιμο μέτρο.

Η δήλωση του υπουργού Εργασίας προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και καταργεί και προκαλεί ο κ. Βρούτσης», τονίζει δηκτικά σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναλυτικά αναφέρει:

Ads

«Για τον κ. Βρούτση “13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ”, όπως προκλητικά δήλωσε σήμερα.

Υπήρξε όμως για 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν μια ολόκληρη σύνταξη το 2019 καθώς και για άλλους 1,7 εκατ. συνταξιούχους που ενίσχυσαν σημαντικά το εισόδημά τους.

Ενίσχυση που θεσπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να είναι μόνιμη και θα ήταν μόνιμη αν ο κ. Βρούτσης δεν επέλεγε συνειδητά και κυνικά για δεύτερη φορά στην ιστορία του να καταργήσει».