Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Φουρθιώτη έδωσε το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιάννης Βρούτσης.

Ads

«Είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, όμως οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Για το πόσα χρήματα πήρε ο τηλεπαρουσιαστής, ο πρώην υπουργός Εργασίας δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για 200.000 ευρώ, αλλά είπε: «Νομίζω ότι πήρε τρεις μήνες ποσά και φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Ήταν 70.000-80.000 ευρώ τον μήνα για τον Οκτώβριο που δεν πληρώθηκε», τονίζοντας πως είναι θέμα του οικονομικού εισαγγελέα. 

Ο πρώην υπουργός επιβεβαίωσε μάλιστα πως τα χρήματα τα οποία έλαβε ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχουν ακόμη επιστραφεί και πως αυτό είναι ζήτημα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ενώ ανέφερε πως δεν έφυγε από το υπουργείο εξαιτίας της σύγκρουσης που είχε με τον τηλεπαρουσιαστή. 

Αναλυτικά ο κ. Βρούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ads

«Η ιστορία διαδραματίζεται από τον μήνα Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, δείχνουν πώς πρέπει να λειτουργεί ένας υπουργός και πώς με τις ενέργειές του ο Γιάννης Βρούτσης περιφρούρησε και την κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό και το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος και λειτούργησα όπως θα έκανε οποιοσδήποτε υπουργός. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, δεν είχαν πάρει όμως τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento περιέγραψε ακριβώς εκείνα τα γεγονότα.

Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που ποτέ δεν έχω αναφέρει το όνομά του, από την εκπομπή του. Δεν είναι η ιδιότητά μου να κατονομάζω. Ο οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος πολύ σωστά η κυβέρνηση πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις όλες τις πτυχές.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, όμως οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα ευχαριστώ, είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση. Δεν βγάζεις άκρη εύκολα όταν κάποιος κρατάει μια κάμερα. Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Έχει πολύ αργά αντανακλαστικά.»