Σήμερα Δευτέρα αναμένονται βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Παροδικές καταιγίδες ενδεχομένως να σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες προβλέπονται χιονοπτώσεις στα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ads

Η θερμοκρασία, σε πτώση κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα και στη Θράκη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -2 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, και από το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά διαστήματα, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται βελτιωμένος καιρός, με μόνο παροδικές νεφώσεις πυκνότερες τις βραδινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές και χιονόπτωση στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.