Ρόδος. «Άντε μωρή βρωμοπουτάνα, κατέβα, κατέβα μωρή που χρεώθηκα και το ΦΠΑ για σένα».  Αυτή ήταν απάντηση ταξιτζή σε νεαρή γυναίκα που βρισκόταν στο ένδοξο τουριστικό νησί, αφού του ζητήθηκε απόδειξη και καθώς όχι απλά αρνήθηκε, επιτέθηκε υβριστικά  και έτσι του επισημάνθηκε πως θα υπάρχει νομική δίωξη.

Ads

«Το παλικάρι δεν είναι για αμάξι , δεν έπρεπε να σας βάλω  αλλά εντάξει θα εξυπηρετήσω, δεν πληροί όμως τους κανόνες υγιεινής, βρωμάει». 

Όχι, αυτή δεν είναι φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ, μα λίγα λεπτά νωρίτερα στο ίδιο ταξί , καθώς  η γυναίκα συνόδευε ανήλικο πρόσφυγα, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του ταξιτζή χατηρικώς έβαλε μέσα και δεν ήταν υποχρεωμένος να κόψει απόδειξη, για να καταλήξει σε ένα γνώριμο πια κρεσέντο «άει στο διάολο μωρή με του βρωμιάρηδες σας, που μας του φέρατε εδώ πέρα, κατέβα μωρή» κτλ κτλ. 

Κως. «Γιατί σου κλείσανε δωμάτιο εδώ; Πολλούς περίεργους βλέπω. Κλειδώσου στο δωμάτιο». Μια μέρα νωρίτερα, η ίδια γυναίκα οδηγείται με ταξί στο ξενοδοχείο που θα μείνει , το οποίο είναι ένα μέρος που διανυκτερεύουν πολλοί ανήλικοι πρόσφυγες . Ανήλικοι. Παιδιά.

Ads

Στο τέλος του ταξιδιού της ντόπιος ταξιτζής που δέχτηκε να την πάρει αφού έψαχνε μισή ώρα ταξί και τα ταξί περνούσαν άδεια και δε σταματούσαν να την πάρουν μαζί με το παιδί που συνόδευε , παραδέχτηκε πως «δε σταματάνε κορίτσι μου, το ξέρω, το έχουν σύστημα».

Οι βρωμιάρηδες οι πρόσφυγες λοιπόν  χαλάνε τα νησιά σας; Για να δούμε.

Μυτιλήνη. Χίος . Κως. Σχεδόν πληρότητα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Καλώ όποιον μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια μου να ερευνηθούν και να δημοσιευθούν επίσημα τα ποσοστά κέρδους των ελληνικών νησιών που δέχτηκαν πρόσφυγες από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι και φέτος.

Kαι ξαναλέω.  Οι βρωμιάρηδες οι πρόσφυγες χαλάνε τα νησιά σας; Για να δούμε.

Θυμάμαι πως ο τουρισμός άντεξε στη Μύκονο όταν οι μπράβοι δολοφονούσαν έναν 20χρονο.Ο τουρισμός άντεξε να περπατάει στο Φαληράκι ανάμεσα σε ξερατά και κώλους που πηδιούνται υπό την ανοχή του χρηματικού αντιτίμου. Ο τουρισμός αντέχει στις μικρές ανατολικές Κυκλάδες να μυρίζει βοθρίλα επειδή μέσα σε τρία χρόνια χτίστηκαν τριπλάσια καταλύματα από όσα αντέχουν οι υποδομές.

Ο τουρισμός άντεξε στην Κέρκυρα όταν εγώ παρήγγελνα σαλάτα ο σερβιτόρος να μου λέει ‘ πάρτε άλλη, αυτή την έχουμε για τους τουρίστες”. Ο τουρισμός αντέχει το 2 ευρώ το νερό γύρω απ’ την Ακρόπολη και το χωρίς ταξίμετρο 20 ευρώ τα 5 χμ.

Κυρ ταξιτζή! Ξέρω πως δε με ακούς, αλλά ο τόπος σου έχει γεμίσει από βρωμιάρηδες που αποκαλούν τις γυναίκες βρωμοπουτάνες και τα παιδιά επικίνδυνους, μα εδώ δε φαίνεται να σε απασχολεί το καθαρό σου κούτελο στον τουρισμό. Ειλικρινά καλέ μου, δεν έχεις όντως ιδέα ποιος βρωμίζει στα αλήθεια τα νησιά σας;