Ένα αντικείμενο που ανήκε στον Μπεν Νίνταμ ο οποίος χάθηκε στην Κω πριν από 25 χρόνια, βρήκαν οι Βρετανοί αστυνομικοί που έκαναν τις σχετικές έρευνες στο νησί. 

Ads

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εξήγησαν ότι το εν λόγω αντικείμενο βρέθηκε το Σάββατο, κοντά σε έτερο αντικείμενο που χρονολογείται από το 1991 και επιδείχθηκε στην οικογένεια του Μπεν. 

«Το αντικείμενο αυτό ήταν στην κατοχή του Μπεν όταν εξαφανίστηκε. Το γεγονός ότι βρέθηκε ισχυροποιεί την πεποίθηση ότι αφαιρέθηκε από την αγροικία (της οικογένειας Νίνταμ) την ημέρα που χάθηκε ο Μπεν» ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί χωρίς να αναφέρουν τι είδους αντικείμενο είναι αυτό. 

«Ο Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα»

Ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς της αστυνομίας του Σάουθ Γιόρκσαϊρ ανέφερε ακόμη ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα κοντά στο σημείο που χάθηκε. 

Ads

«Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα στη διάρκεια των ερευνών στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι συνέβησαν» πρόσθεσε. 

«Πιστεύω ακόμα και σήμερα ότι κάποιος γνωρίζει τι συνέβη στον Μπεν εκείνη την ημέρα και γνωρίζει πού βρίσκεται τώρα» τόνισε.

«Η ομάδα μου και εγώ εξακριβώσαμε ότι μεγάλος εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για να καθαριστεί η περιοχή πίσω από την αγροτική οικία που ανακαίνιζε η οικογένεια Νίντχαμ, στις 24 Ιουλίου 1991» πρόσθεσε. 

Οι ανασκαφικές έρευνες στην Κω, οι οποίες τερματίστηκαν την Κυριακή, ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες ότι Κωνσταντίνος Μπάρκας, χειριστής χωματουργικού μηχανήματος που πέθανε πέρυσι, ενδέχεται να σκότωσε κατά λάθος τον Μπεν στη διάρκεια εργασιών κοντά στο αγρόκτημα των παππούδων του παιδιού την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Η Κέρι Νίνταμ, μητέρα του Μπεν, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ο Μπάρκας «πήρε το μυστικό στον τάφο» και «πρέπει να καεί στην κόλαση».