Προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από το πρωί. Λόγω της νεροποντής η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Ads

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.

image

Ads

Σοβαρές καταστροφές στην Ηλεία

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα και στην Ηλεία, όπου άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια.  Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας από την νεροποντή που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

image

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι, όπου το νερό της βροχής έχει μετατρέψει περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει. Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα, ενώ έχει διακοπεί στο ύψος του Βουπρασίου.

Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Δυτική Αχαΐα, όπου και εκεί έχουμε υπερχείλιση χειμάρρων και ποταμιών, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες και δρόμοι. 

Προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται σε Αχαγιά, Νιφορέικα, Καλαμάκι, Βουπράσιο, Μετόχι, Λάππα, Ματαράγκα, Μητόπολη, Ζησιμαίικα, ενώ χρειάστηκε για λόγους ασφαλείας να μεταφερθούν από τα σπίτια τους ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Καλαμάκι και Λακκόπετρα.

Επιπροσθέτως, κατολίσθηση έγινε το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών, στο σημείο Παναγοπούλα. Κατολίσθηση επίσης σημειώθηκε και στα Αραχωβίτικά, στο παλιό λιμανάκι, από αδρανή, φερτά υλικά. Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.