Τέλος δόθηκε στο θρίλερ της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη. Ένας κτηνοτρόφος και έμπορος κρεάτων ομολόγησε τη δολοφονία του επιχειρηματία και υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει τη σορό του.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι ο 59χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός από τη Θεσσαλονίκη, εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2016, με το αυτοκίνητό του. Όσο προχωρούσαν οι έρευνες για την υπόθεση, υπήρξαν στοιχεία ότι ο επιχειρηματίας λίγο πριν χαθεί, είχε οικονομική συναλλαγή.

Στο διάστημα της αναζήτησής του, είχαν υπάρξει μαρτυρίες που τον ήθελαν να εξαφανίζεται ηθελημένα και να φεύγει από την Ελλάδα. Ωστόσο, τα στοιχεία έδειχναν ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει η σύζυγος του, ο επιχειρηματίας έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ.

Ads

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν. «Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς σε τέτοιο βαθμό» έχει πει η γυναίκα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπορος με τον οποίο είχε την τελευταία συναλλαγή, ομολόγησε πως τον σκότωσε και τον έθαψε μαζί με το αγροτικό του αυτοκίνητο στη μονάδα του.

Ακολουθεί βίντεο από τον χώρο στον οποίο βρέθηκε -μετά από υπόδειξη του δράστη της δολοφονίας- θαμμένη η σορός του επιχειρηματία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, του 2016. Το πρωί είχε πάει κανονικά στη δουλειά του. Μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα ίχνη του χάθηκαν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε τότε η σύζυγος του 59χρονου, ο άντρας της είχε φύγει το πρωί από το σπίτι στο Ωραιόκαστρο και πήγε στα σφαγεία Χαλάστρας για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση εισέπραξε 17.000 ευρώ, ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει την οικογένειά του να ανησυχεί πως πίσω από την εξαφάνισή του ίσως να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

«Ο σύζυγός μου πήγαινε τακτικά στα σφαγεία. Είναι η δουλειά του αυτή και εκείνη την ημέρα έπρεπε να πουλήσει κάποια ζώα. Ο αγοραστής είπε ότι του έδωσε 17.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά αυτά είπε ο αγοραστής στη κατάθεσή του», είχε υποστηρίξει η σύζυγός του.

Ακολούθησαν έρευνες, πολλές έρευνες, υπόνοιες στράφηκαν και στην σύζυγό του, σενάρια έλεγαν ότι πήγε στο εξωτερικό, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε.