Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένα βρέφος 40 ημερών από την Νικήτη Χαλκιδικής.

Ads

Το νεογέννητο κρατούσε στα χέρια του ένας ιερέας, προκειμένου να του διαβάσει την ευχή της Εκκλησίας για τις 40 ημέρες ζωής του, το «σαραντισμό», στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όταν σκόνταψε και το βρέφος του έπεσε από τα χέρια.

Ο πατέρας του βρέφους κατέθεσε μήνυση εναντίον του ιερέα και κατά παντός υπευθύνου. «Κατέθεσα μήνυση εναντίον του ιερέα, διότι θεωρώ ότι είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του παιδιού μου και δεν πρέπει να συμβούν ανάλογα περιστατικά και με άλλα παιδάκια», δήλωσε ο Γιάννης Ναζλίδης, πατέρας του βρέφους, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πήγαμε για Σαραντισμό το παιδί και ο ιερέας, ενώ προχωρούσε προς τις εικόνες, παραπάτησε και έπεσε μαζί με το παιδί. Το αγοράκι μου τραυματίστηκε σοβαρά, έχει σπάσει το πόδι του και έχει κάκωση στο κεφάλι. Οι γιατροί προσπαθούν για να γίνει το παιδί μου καλά. Είναι μόλις 40 ημερών το αγοράκι μου και ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, καλυτερεύει η κατάσταση του» σημείωσε ο κ.Ναζλίδης. Κατά τον ίδιο, «είναι μεγάλος σε ηλικία ο ιερέας, αλλά ευθύνεται και η Μητρόπολη Κασσανδρείας. Μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να βγει στη σύνταξη, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύουν και άλλα παιδάκια, επειδή είναι μεγάλης ηλικίας ο ιερέας» ανέφερε.

Ads

Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σεβαστίδου, επισήμανε ότι  «η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά, αλλά προέχει η υγεία του παιδιού».

Το βρέφος νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Βασίλης Παπάς, «το παιδάκι ήρθε την Τέταρτη στο νοσοκομείο και έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στο πόδι. Ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, επανειλημμένα έχουν ζητήσει από τη Μητρόπολη Κασσανδρείας να απομακρυνθεί ο ιερέας. Η Ελένη Αντωνιάδου, κάτοικος της Νικήτης, υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας πριν από τέσσερα χρόνια είχε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να τελέσει τα καθήκοντα του. Είναι μεγάλος σε ηλικία, κάνει λάθη, σκοντάφτει. Έχουμε διαμαρτυρηθεί τέσσερις φορές στη μητρόπολη Κασσανδρείας. Έχουμε αναφέρει όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί και η λύση που έδωσαν ήταν μία εβδομάδα να εφημερεύει ο νέος ιερέας (που έχει έρθει) και την άλλη εβδομάδα ο συγκεκριμένος ιερέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, thestival.gr