Με χρωματιστά ρούχα και σφυρίχτρες στα χέρια διαδήλωσαν  στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής εθελοντές, από διάφορες οργανώσεις, ενάντια στις ανισότητες, τις διακρίσεις και τα αίτια που γεννούν την κλιματική αλλαγή.

Ads

Η πορεία που έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Break Free», ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους και ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο, ενώ το αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι ο πολύχρωμος περίπατος στις 26 Μαρτίου στην Αθήνα. 

Το «Break Free» ξεκίνησε πέρυσι ως μία παγκόσμια «ομπρέλα» δράσεων σε 20 χώρες ενάντια στα ορυκτά καύσιμα και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας διαμορφώνονται και οι δράσεις, με πάντοτε τον ίδιο στόχο, «τη συλλογική διεκδίκηση για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη», όπως αναφέρεται στην ελληνική ιστοσελίδα της Greenpeace.

Σε όλο το διάστημα (12 – 31 Μαρτίου) κάθε οργάνωση ή πολίτης θα μπορεί να ενσωματώνει δράσεις και να μεγαλώσει τη συμμαχία μέσα από τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης του κινήματος (https://gr.breakfree2017.org/).   Φέτος, ήδη από τις 12 Μαρτίου,  αλλά και έως το τέλος του μήνα  υλοποιούνται  εκατοντάδες δράσεις σε 35 χώρες.

Ads