Βραζιλιάνικα μέσα μεταδίδουν πως τόσο η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη όσο και ο αστυνομικός εραστής της ομολόγησαν τη δολοφονία του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία. 

Ads

Τα ίχνη του Κυριάκου Αμοιρίδη είχαν χαθεί από τη Δευτέρα και την Πέμπτη οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξαφάνισή του. Αρχικά εντοπίστηκε καμμένο το αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομά του. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε απανθρακωμένη η σορός του.

Οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στη Νόβα Ιγουάτσου, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια περιοχή, όπου κυριαρχούν ένοπλες συμμορίες. Όμως οι αρχές βρήκαν αίμα στον καναπέ του σπιτιού που διέμενε ο διπλωμάτης με τη σύζυγό του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη.

Ήταν το στοιχείο που έστρεψε την έρευνα στη σύζυγο του Έλληνα πρεσβευτή και στον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμεζ Μορέιρα Φίλιο, που όπως αποκαλύφθηκε διατηρούσαν ερωτική σχέση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε στο σπίτι του, προτού μεταφερθεί στο αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομα του.

Ads

Βραζιλιάνικα μέσα μετέδωσαν πως πρώτος ο αστυνομικός ομολόγησε την πράξη του όταν κατά την ανάκριση του έδειξαν φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του διπλωμάτη. Ο 29χρονος Σέρτζιο Γκόμεζ Μορέιρα Φίλιο φέρεται να κατηγορεί τη σύζυγο του πρέσβη ως «εγκέφαλο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Extra.Globo.com, ο διπλωμάτης και η γυναίκα του, Φρανσουάζ είχαν έναν έντονο καβγά τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η σύζυγός του μίλησε για αυτό το περιστατικό με τον 29χρονο αστυνομικό, με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση και οι δυο τους άρχισαν να οργανώνουν το έγκλημα. Οι αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για δύο ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο έγκλημα. Ο πρώτος από τους δύο υπόπτους ήδη ανακρίνεται. 

Στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε σήμερα και η μητέρα της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Ροσάνγκελα Ολιβέιρα, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δολοφονία του συζύγου της κόρης της. Η Ροσάνγκελα Ολιβέιρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Αμοιρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ καλό άνθρωπο», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ιδέα για τη σχέση που φέρεται να έχει η κόρη της με τον 29χρονο αστυνομικό.