Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι παλιές αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη που ξεθάφτηκαν θύμισαν στο κομματικό προσωπικό της ΝΔ πόσο έχει «μολυνθεί» η κυβέρνηση από ξένο αίμα.

Ads

Τα σχόλια που έκανε ως δημοσιογράφος ήταν ιδιαίτερα ειρωνικά σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη και της Δεξιάς και αυτό έχει επιτείνει την αίσθηση ότι το σύστημα Μητσοτάκη δεν σέβεται τα ιερά και τα όσια της παράταξης.

Μετά τηνεπίθεση του Κ. Σημίτη στον Κ. Καραμανλή για την αθέτηση της στρατηγικής του Ελσίνκι στα ελληνοτουρκικά άρχισε να δημιουργείται έντονη δυσφορία στο εσωτερικό της ΝΔ για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν στήριξε τον πρώην πρωθυπουργού. Στο στόχαστρο βρέθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος που στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έδειξε απόλυτη απάθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την αρχή υπήρχε απορία για το έντονο άρωμα κέντρου στο Μέγαρο Μαξίμου και όσο περνούσε ο καιρός και άρχιζαν τα «ατυχήματα» η απορία γινόταν δυσαρέσκεια. Είναι προφανές για όσους γνωρίζουν τη δυναμική στο εσωτερικό της ΝΔ ότι σ’ αυτούς θα ρίξουν την ευθύνη όταν η φθορά της κυβέρνησης γίνει ραγδαία. 

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Είναι αλήθεια πως οι «κεντροαριστεροί» που έχουν μαζευτεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλοί: Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Λιβάνιος, Κοντογεώργης, Βλαστάρης, Τσιόδρας, Πελώνη, Χούκλη. Οταν τα πράγματα πάνε καλά, κανείς δεν τολμά να μιλήσει εναντίον τους. Οταν, όμως, αρχίζουν τα ραγίσματα στη βιτρίνα, η γκρίνια φουντώνει. Είναι άλλωστε πολλοί και στην κυβέρνηση: Χρυσοχοϊδης, Μενδώνη, Πιερρακάκης, Τσακλόγλου, Θεοχάρης, Γιατρομανωλάκης. Μαζί τους είναι και καμιά δεκαριά γενικοί γραμματείς.

Πέρα από το γεγονός ότι πιάνουν θέσεις στερώντας ευκαιρίες από βουλευτές της ΝΔ που ακόμη δεν έχουν πιει νερό από τη βρύση της εξουσίας, θα προκαλέσουν συνωστισμό και στα ψηφοδέλτια. Ηδη κάποιοι έχουν «κλειδώσει» την υποψηφιότητά τους σε συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια προκαλώντας εκνευρισμό στους συνυποψηφίους τους που θα πρέπει να ανταγωνιστούν έναν «μουσαφίρη» με αέρα υπουργού και στήριξη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι αρκετοί οι Νεοδημοκράτες που περιμένουν στη γωνία τους ΠΑΣΟΚους του Κ. Μητσοτάκη. Περιμένουν το στραβοπάτημά τους για να δικαιωθούν οι φωνές που υπερασπίζονται την καθαρότητα της ΝΔ χωρίς «επιμειξίες» με στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους.

Υπάρχει και ένα γινάτι το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς μιλώντας με βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος: Είναι καλύτεροι από εμάς; Τι παραπάνω έχουν; Μήπως εμάς μας θεωρούν δεδομένους; Το ξένο είναι πιο γλυκό; Υπάρχουν παράπονα, γκρίνια, πίκρα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος από όσους αισθάνονται ριγμένοι. Η αρνητική ενέργεια σωρεύεται και είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί, όπως λένε έμπειροι στην ανάλυση του νεοδημοκρατικού «γίγνεσθαι».