Σε δηλώσεις προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την εντολή Τσίπρα να «παγώσει» όλη η διαδικασία για τις 32 μετατάξεις προσώπων, τονίζοντας πως «παρά το γεγονός πως είναι νόμιμες, διαφανείς και με διακομματική συναίνεση», η διαδικασία «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Ads

Ο Ν. Βούτσης αφού «φωτογράφησε» εκείνους που ενώ «παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα», σήμερα πρωταγωνιστούν στα επεισόδια ανθρωποφαγίας, μέσω δημοσιευμάτων, για το θέμα των μετατάξεων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επισήμανε πως «η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, σύμφωνα με το ν. 4044/2016, το νόμο της κινητικότητας. Η Βουλή μπήκε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη διαδικασία της κινητικότητας, μετά μάλιστα από πρόταση στελέχους της Βουλής που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ…και πρόσθεσε ότι καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το κοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με το νόμο, που θέλουν να εργαστούν. Ακολούθησε αλληλογραφία με τα υπουργεία η οποία κράτησε μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας».

Στο τέλος των δηλώσεών του, ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στο θέμα της συζύγου του, φανερά ενοχλημένος. Οπως είπε η πρώην σύζυγός του, που υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός στο υπ. Παιδείας, είχε μεταταγεί στη Βουλή πέντε χρόνια πριν ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλιο έρχεται μετά από πέντε ώρες “πυροβολισμούς”. Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;», είπε ο Ν. Βούτσης με έμφαση.

Ads