Την κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρωνας Πολύδωρας και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης, ανακοίνωσε κι επίσημα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βύρωνα Πολύδωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία του έγινε η κυβερνητική πρόταση, με ανακοίνωση της η ΝΔ στη συνέχεια απέρριψε το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, σχολιάζοντας ότι «δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

Ads

Την ελπίδα η επικείμενη νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να οδηγήσει σε νέο ΕΣΡ εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με δήλωσή του. Ο Νίκος Βούτσης γνωστοποίησε ότι έκανε γνωστές τις κυβερνητικές προτάσεις σήμερα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί ενόψει της Διάσκεψης που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας.

«Αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ- άλλωστε αυτό είχε ζητηθεί και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην προηγούμενη διάσκεψη των Προέδρων- εργάζομαι για να εξευρεθεί ευρείας αποδοχής συναινετική λύση που να εγκριθεί στην 5η έστω, διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα το απόγευμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Είμαι σε επαφή με τα κόμματα που μου γνωστοποίησαν ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις, μετά και τη δήλωση του αρμοδίου υπουργού, του κ. Παππά ότι είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα κατά νόμον.

Ads

Ως εκ τούτου για να μην υπάρχει και αιφνιδιασμός των ηγεσιών των κομμάτων, από σήμερα σας λέω ότι η πρότασή μου που ο κορμός της θα είναι βεβαίως, με κάποιες διαφοροποιήσεις, η πρόταση που είχαμε καταθέσει την προηγούμενη φορά, θα έχει ως επικεφαλής για πρόεδρο τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα και για αντιπρόεδρο τον κ. Ροδόλφο Μορώνη», πρόσθεσε.

«Ελπίζω πιστεύω ότι η συνταγματική επιταγή, διότι πρόκειται περί συνταγματικής υποχρέωσης να διαμορφώνονται μεγάλες πλειοψηφίες των 4/5, αυτή τη φορά τουλάχιστον θα γίνει δυνατόν να τηρηθεί και το πολιτικό σύστημα μέσω της διάσκεψης να δρομολογήσει την επίλυση σε αυτό το κομβικό ζήτημα», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.