«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ όμως είναι η ευθύνη». Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ads

«Όταν πρωτοπήγαινα στα κανάλια και έβλεπα τους πολιτικούς υπουργούς και μεγαλοστελέχη να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο, σαν να είναι άνθρωποι που τους είχαν ζητήσει χάρες, να τους βγάζουν και βρισκόντουσαν σε μια θέση συνεργασίας, μην πω και υποτέλειας», σημείωσε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η πολιτική τάξη και αυτό το πολιτικό σύστημα δεν δώσανε δείγματα και αξίες και σεβασμό ως πρόσωπα και ως κόμματα προς τα ιδιωτικά κανάλια. Αντίθετα με νομοθετικές ρυθμίσεις επαναλαμβανόμενα φερόντουσαν ως θεραπαινίδες σε αυτό το σύστημα».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια τομή στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο θέμα της DIGEA. «Κλασσικό ασυμβίβαστο των καναλαρχών, ο πάροχος να αποτελείται από τους πέντε οι οποίοι παίρνουν το φάσμα από τον εαυτό τους; Είναι διαπλοκή πατεντάτη του πολιτικού συστήματος», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του βασικού μετόχου: «Είναι ανοικτό θέμα. Δεν μπορούμε να το βάζουμε κάτω από το τραπέζι».

Ads