Είναι παρακινδυνευμένο να υπαινίσσεται κάποιος ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση ήταν προβοκάτσια, δηλαδή να είναι «σχεδιασμένο να γίνει κάτι τέτοιο από κάποιες υπηρεσίες, από κάποιους προβοκάτορες του ίδιου χώρου ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται τίποτα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Ωστόσο, όπως εξήγησε, η ενέργεια αυτή λειτουργεί προβοκατόρικα για το πολιτικό σκηνικό.

Ads

Μιλώντας σχετικά με τη διπλή δολοφονία στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, τη χαρακτήρισε «δραματικό συμβάν», δίνοντας έμφαση στην «ανθρώπινη διάσταση», καθώς όπως ανέφερε «ο Ρουβίκωνας του αίματος, αν τον διαβεί κανείς, είναι αυτός που θέτει κάποια όρια στην όποια αντιπαράθεση, την πολιτική ή όποια άλλη. Κι αυτό είναι συγκλονιστικό πραγματικά. Δημιουργεί τομή».

Ερωτηθείς σχετικά με τα περί προβοκάτσιας, ανέφερε: «Το εάν αυτή η ενέργεια λειτουργεί προβοκατόρικα ή όχι για το πολιτικό σκηνικό νομίζω ότι είναι αυταπόδεικτο»

«Δηλαδή δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτουν από πολλές πλευρές ότι λειτουργεί πράγματι αποσταθεροποιητικά, προσπαθεί να βγάλει την πυξίδα από εκεί που έχει μπει μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές αντιπαραθέσεις αυτής της περιόδου, να την στρέψει κάπου αλλού», σημέιωσε.

Ads

«Μ’ αυτή την έννοια λειτουργεί προβοκατόρικα. Το αν είναι προβοκάτσια, δηλαδή αν είναι σχεδιασμένο να γίνει κάτι τέτοιο από κάποιες υπηρεσίες, από κάποιους προβοκάτορες του ίδιου χώρου ή οτιδήποτε άλλο, το θεωρώ εξαιρετικά παρακινδυνευμένο για να το υπαινίσσεται κάποιος, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται τίποτα», κατέληξε ο κ. Βούτσης