Στο θέμα Τσακαλώτου επανήλθε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων αλλά διαφωνία στην επικοινωνιακή διαχείριση. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν έχει την ίδια άποψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία και τον ρυθμό υλοποίησης του προγράμματος, απάντησε: 

«Ναι, απολύτως. Δεν υπάρχει διένεξη. Πιστεύω ότι όλους αυτούς τους μήνες – και με την πρώτη αξιολόγηση και τώρα – γίνεται μια άριστη δουλειά με τους ιθύνοντες της διαπραγμάτευσης στα όρια της γραμμής που συλλογικά συμφωνούμε και εκφράζει ο πρωθυπουργός».

Τσακαλώτος: «Πολιτικός αφρός» τα περί καβγάδων στην κυβέρνηση

Ads

«Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων. Από εκεί και πέρα για επιμέρους εκτιμήσεις – οι οποίες όμως δεν αποτελούν πρόσκομμα ή προϋπόθεση για να πάει αλλιώς η διαπραγμάτευση – μπορούμε όλοι να έχουμε τις ιδιαίτερές μας απόψεις», πρόσθεσε. 

«Εάν υπήρξε μια αμφισβήτηση προχθές ήταν κατά πόσον επικοινωνιακά έχει δοθεί στον κόσμο να αντιληφθεί ότι αυτό το οποίο είπε ο κ. Τσακαλώτος για το 1/3 αφορά, όχι σε νέα νομοθέτηση μέτρων αλλά στα υπόλοιπα που υπάρχουν και μένουν να υλοποιηθούν με υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα σε ήδη ψηφισμένους νόμους. Αυτό δεν είχε γίνει καθαρό και δεν είναι καθαρό ακόμα δημοσίως και γι’ αυτό υπήρξε εικόνα μιας πιθανής διένεξης όταν είπα ‘ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο να σας πει ακριβώς τι συμβαίνει’. Περί αυτού πρόκειται», κατέληξε.