«Πολιτικά κίνητρα» βλέπει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πίσω τη στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία, όπως επισημαίνει, εντάσσεται στην «προσπάθεια του αντι-ΣΥΡΙΖΑ µετώπου».

Ads

Σε συνέντευξή του, κληθείς να σχολιάσει την στάση του πρώην ΥΠΟΙΚ, είπε ότι «η συστηµατική τροφοδότηση µε υλικό παραπολιτικής και µικροπολιτικής, την οποία κάνει ο κ. Βαρουφάκης, είναι απολύτως ενταγµένη οργανικά και συνειδητά στην προσπάθεια του αντι – ΣΥΡΙΖΑ µετώπου που επιχειρείται να υπάρξει µε επίκεντρο την αξιωµατική αντιπολίτευση και συµφέροντα µιντιακά, τραπεζικά και γενικότερα, τα οποία αισθάνονται ότι χάνουν». 

Ο Νίκος Βούτσης διέγνωσε «εκατό τοις εκατό πολιτικά κίνητρα στην στάση Βαρουφάκη», αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν είναι συγγραφέας Βίπερ ο κ. Βαρουφάκης, όσο κι αν προσπαθεί να το κάνει».

Δεν θα συζητάω με τον Μητσοτάκη για τα Εξάρχεια και τη… Μύκονο

Ads

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη «Νέα Σελίδα» άσκησε κριτική και στην αντιπολιτευτική στάση του αρχηγού της ΝΔ, λέγοντας:

«Δεν θέλω, µε τον κ. Μητσοτάκη ειδικά, να κάνω συζήτηση ούτε για τα Εξάρχεια, ούτε για τα δυτικά προάστια, ούτε για το Κολωνάκι, ούτε για τη Μύκονο».

«Ας επιλέξει ο ίδιος την ατζέντα µε την οποία ασχολείται τώρα η Αξιωµατική Αντιπολίτευση, αντί της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των εξωτερικών θεµάτων της χώρας ή των δηµοκρατικών ζητηµάτων», πρόσθεσε.