«Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση, εάν δεν καταλάβει την πρώτη θέση στις εκλογές, δεν είναι απαραίτητη», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης: «Με ή χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν τύχουμε μιας έγκρισης και μιας νέας εντολής από τον ελληνικό λαό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου στην νοοτροπία μας να είμαστε γαντζωμένοι  σε θέσεις διακυβέρνησης».

Και πρόσθεσε: «Ό,τι συμφωνήσαμε συμφωνήσαμε, ό,τι υπογράψαμε υπογράψαμε, εδώ θα είμαστε και για να στηρίξουμε τα πιο βασικά από αυτά τα αγκωνάρια μιας συμφωνίας, που ναι μεν προσδοκούμε συν τω χρόνω, με ισοδύναμα, με αντίμετρα, με τη ρύθμιση του χρέους να τη στρίψουμε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση αλλά θα είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος. Είτε  λοιπόν από θέση συμπολίτευσης είτε από θέση αντιπολίτευσης τις χρεώσεις που έχουμε πάρει θα τις κάνουμε».

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν και κατά πόσο είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει από κυβερνητική θέση στην υλοποίηση του προγράμματος το οποίο ψήφισε ο ίδιος, ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτό δεν είναι απαραίτητο και ότι το κόμμα του μπορεί να στηρίζει ή να ψηφίζει συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί».

Ads