«Οι εκλογές αποκλείονται για μέσα στο 2017, όπως και η επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, από τον συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί», τόνισε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ads

«Εργαζόμαστε για να κλείσει σε θετικό πεδίο η αξιολόγηση, δεν είμαστε σε στασιμότητα ούτε σε αρνητική φάση κι ελπίζω ότι πολύ γρήγορα ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής στον Νίκο Χατζηνικολάου, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε καλό momentum».

«Κάναμε και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να βγούμε το δυνατόν πιο γρήγορα από την δεύτερη αξιολόγηση», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε ότι σήμερα, οι δηλώσεις που έχουν γίνει από διεθνείς παράγοντες, όπως ο κ. Μοσκοβισί, δείχνουν ότι στις 20 Φλεβάρη μπορεί να καταγραφεί μια συμφωνία με παραμέτρους, «ώστε στις αρχές Μαρτίου να μπορέσουμε να ανέβουμε σε αυτό το “όχημα”».

«Έχω μια αισιοδοξία γι΄ αυτό, στην βάση αξιόπιστων αναλύσεων», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Ads

«Πιστεύω πως δεν υπήρξε καμία εύλογη καθυστέρηση που να οδήγησε στη τωρινή καθυστέρηση. Δεν υπάρχει καμία ευθύνη από την πλευρά της χώρας μας, το πιστεύω ακράδαντα. Και μιλάω για αυτή τη φάση, μετά την πρώτη αξιολόγηση, μετά το Μάιο. Θυμηθείτε,  για παράδειγμα, ότι το φορολογικό και το ασφαλιστικό ήταν ή μπήκαν επειδή άργησε η πρώτη αξιολόγηση, στην πρώτη αξιολόγηση, είχαν κλείσει. Τα θέματα που εμφανίζονται τώρα , και ως προς αυτό εξ όσων γνωρίζω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο , ο κ. Σόιμπλε λέει ότι «αυτό που έχω υπογράψει δεν το παίρνω πίσω».



Ο Νίκος Βούτσης στον ΑΝΤ1 από Enikos_gr

Παραδείγματος χάρη, για το κρίσιμο  θέμα του ασφαλιστικού, της προσωπικής διαφοράς δεν το παίρνουν πίσω σε ότι αφορά για παράδειγμα τον κ. Σόιμπλε, το ΔΝΤ από την άλλη το ξαναφέρνει. Θέματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση έρχονται και μας ταλαιπωρούν αυτή τη στιγμή δεν είναι ζήτημα της ελληνικής Κυβέρνησης. Και να σας πω και κάτι άλλο, τώρα που γίνεται η δημόσια συζήτηση θυμάται κάνεις εάν τα 650 εκατομμύρια τα οποία δόθηκαν στους μικροσυνταξιούχους ήταν κόλλημα για να φτάσουμε στο Φλεβάρη, ουδείς το φέρνει πάνω στο τραπέζι. Ήταν προαποφασισμένο να εξωθηθεί η ελληνική πλευρά σε μια καθυστέρηση, αλλά πλέον οι αντιφάσεις δεν επιτρέπουν να γίνει αυτό που έγινε το 2015» κατέληξε ο κ. Βούτσης.