«Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με αυτό το θέμα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, διαχωρίζοντας το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών από τους μισθούς των ενστόλων. «Αυτές οι συμπαθέστατες και αξιοπρεπέστατες κυρίες είναι πολίτες που έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον κάθε άνεργο αυτής της χώρας;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

«Η κ. Αλεξίου θα κάνει συναυλία για την απολυμένη καθαρίστρια του Mega; Για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό στην χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη, που χαρακτήρισε ως ύβρη την ενασχόληση με το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες η ίδια δεν θεωρεί δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε, αναφερόμενη στη μεταφορά της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα στο Παρίσι, ότι «κάθε φορά που ερχόταν, δημιουργούταν μια κακή ψυχολογική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία» προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση της τρόικας από το Παρίσι αποτέλεσε πρόταση του Πρωθυπουργού.

Για την επιλογή Αβραμόπουλου ως Έλληνα Επιτρόπου, ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να στείλει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής για να δείξει πως στηρίζει το νέο «υπουργικό συμβούλιο» της Ευρώπης ενώ διεμήνυσε πως ανεξαρτήτως του χαρτοφυλακίου που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος η Ελλάδα θα έχει οφέλη σε κάθε περίπτωση.
Τέλος, η εξέφρασε την βεβαιότητά της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά, «θα βρεθούν οι βουλευτές για την εκλογή  Προέδρου. Υπάρχουν βουλευτές που δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές».

Ads