Η κυβερνητική εκπρόσωπος με δηλώσεις δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση για την μη κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Όπως υποστηρίζει η Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει κάλυψη αντίστοιχη του Φιντέλ Κάστρο.

Ads

«Τι είναι ο κ. Τσίπρας; ο Σωτήρας του κόσμου; Τι είναι, ο Κάστρο, να μιλάει οκτώ ώρες και να τον καλύπτουμε με 6κάμερο;», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι. «Όλοι οι άλλοι λογικοί άνθρωποι έκριναν ότι έπρεπε να μιλήσουν μια ώρα, τι θέλει ο κ. Τσίπρας; Να μουρλάνει τον κόσμο το Σαββατοκύριακο στα ‘θα’;», συμπλήρωσε.

Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ, η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση και πρόσθεσε πως τα μόνα κόμματα που διαμαρτυρήθηκαν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. «Από τη μια ο εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ και απο την άλλη τηλεφωνεί στα στελέχη της ΝΕΡΙΤ και ζητά κάμερες και συνεργεία. Από εκεί να καταλάβετε τι θα γίνει και με τα ‘θα’ του κ. Τσίπρα και την κρυφή του ατζέντα», συμπλήρωσε.

Προκλητική χαρακτήρισε τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Ταιριάζει στη λογική της κυβέρνησης. Δηλαδή αυτή η αντίληψη αυταρχισμού και ελέγχου της ενημέρωσης. Το είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΕΡΤ», τόνισε.

Ads

Παράλληλα ανέφερε πως η κίνηση να απαγορεύσει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν «το καλύτερο προπαγανδιστικό event», καθώς τα μάτια όλου του κόσμου πλέον είναι στραμμένα στη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Επισήμανε, επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί σε νόμο-πλαίσιο τις βασικές κατευθύνσεις για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ενώ μίλησε και για τα βασικά σημεία του προγράμματος του κόμματος, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.