Μετά την έκθεση του ΔΝΤ και τη δημοσιοποίηση της επιστολής Σαμαρά με την οποία δεσμεύεται για λήψη νέων μέτρων αν χρειαστεί, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει πως ό,τι λέει το ΔΝΤ το κάνουμε εμείς εδώ». «Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο», δήλωσε.

Ads

Σχολιάζοντας την επέτειο του ενός έτους από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δήλωσε πως η δημόσια τηλεόραση είναι σε λειτουργία και θα αναβαθμιστεί. Σχετικά με όσα αναφέρονται για κυβέρνηση δύο στρατοπέδων, των λαϊκιστών και των μεταρρυθμιστών, δήλωσε πως «διασκεδάζει» με αυτές τις αναφορές. «Η κυβέρνηση είναι ενιαία», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπα πως «είναι απαράδεκτο να κάνουμε εκλογές Τρίτη Πέμπτη, Σάββατο· το εθνικό καθήκον και συμφέρον είναι να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή». Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Μελά, ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή.