Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρουλια, Ηλία Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ της εισήγησης για άρση ασυλία ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. «Παρών» ψήφισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ads

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη το πρωί προκείμενου να εξετάσει την άρση ασυλίας και για τους υπόλοιπους βουλευτές.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί στις φύλακες Κορυδαλλού προκείμενου να εξετάσει και τους προφυλακισθέντες χρυσαυγίτες βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ε. Ζαρούλια αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλώνοντας ότι δεν την αφορούν και κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα». Σημειώνεται, ότι η Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, επισκέπτεται σήμερα τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος της καταλόγισε «περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ads

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έκανε λόγο για δίωξη «είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική». «Στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου», ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το διαβιβαστικό των δικαστικών αρχών, εννέα χρυσαυγίτες βουλευτές, κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εξετάζονται και οι περιπτώσεις των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Μίχου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Νίκου Μιχαλολιάκου με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.