Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων στην Oλομέλεια της Βουλής.

Ads

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όχι όμως προφορικά αλλά γραπτά, και για την οικονομία του χρόνου στήθηκαν τέσσερις κάλπες στις οποίες οι βουλευτές δήλωσαν, με το όνομά τους, την προτίμησή τους.

Δεν εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής που είχαν προταθεί από τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος των Σπαρτιατών συγκέντρωσε μόλις 25 θετικές ψήφους και 275 “παρών” που ισοδυναμούν με “όχι”, ενώ τον υποψήφιο της Νίκης Γιώργο Αποστολάκη στήριξαν μόνον 31 βουλευτές. Τον καταψήφισαν 269. Δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε ο Μιχάλης Χουρδάκης της Πλεύσης Ελευθερίας για τη θέση του 10ου Αντιπροέδρου.
Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους Αντιπροέδρους, εξελέγσαν από τη ΝΔ με 269 θετικές ψήφους στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου ο Ιωάννης Πλακιωτάκης, στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου ο Γιώργος Γεωργαντάς επίσης με 269 ψήφους και στη θέση του Γ΄Αντιπροέδρου ο Θανάσης Μπούρας με 269 ψήφους.

Ads

Εξελέγησαν επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 270 θετικές ψήφους, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, επίσης με 270 ψήφους και ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ με 269 ψήφους. Ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση έλαβε 256 ψήφους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε επανεκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας, με 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών». Ειδικότερα, τον κ. Τασούλα στήριξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.