Ads

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την πρωτοφανή ρατσιστική έκφραση – για τα δεδομένα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί –  του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, ο οποίος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, αποκάλεσε τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε «κουτσό».

«Επειδή είμαι συνέχεια έξω στον δρόμο, όπως και πολλοί από εσάς, μετά το χτεσινό που άκουσα από τον Σόιμπλε, έβγαλα το εξής συμπέρασμα τελικά. Επειδή περίμενα ότι αυτές οι πολιτικές θα την βρούνε από τον λαό, τελικά οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές… θα την βρουν από τον κουτσό. Αυτό κατάλαβα εγώ. Και βλέπω ότι αυτός έχει τον σκοπό του και καλά κάνει» τόνισε ο κ. Σταθάς.

 

Η συγκεκριμένη έκφραση εξέπληξε ακόμη περισσότερο καθώς ο κ. Σταθάς έχει επιδείξει στο παρελθόν ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών καθώς έχει επιλέξει να δίνει το βουλευτικό του μισθό στο Σύλλογο «Φλόγα» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Εξάλλου ο κ. Σταθάς εκπροσωπεί ένα κόμμα το οποίο εκ θέσεως αντιτάσσεται σε κάθε είδους ρατσισμό
 
Κύκλοι της Κουμουνδούρου εκφράζουν την δυσαρέσκεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιάννη Σταθά, ενώ αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος τη ΚΟ του κόμματος,Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος.
 
Δεδομένου ότι οι δηλώσεις με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς είναι έξω από το πνεύμα και τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιδιώξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον βουλευτή Βοιωτίας.
 
Ο Γιάννης Σταθάς υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς, στέλεχος της ΠΑΣΚ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2010, ενώ το 2012 προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ, με τα ψηφοδέλτια του οποίου τελικά εκλέγει βουλευτής.

Ads