Κάτα την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να επικαλέστηκε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο ήταν παραποιημένο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να αποκάλυψε άμεσα την παραποίηση, προκαλώντας σάλο. 

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε «Η Αυγή», ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επικαλέστηκε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με ημερομηνία 5 Μαΐου το οποίο δήθεν έλεγε ότι το μηχάνημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένο να καταστραφεί στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος παρουσίασε το ίδιο έγγραφο στο οποίο δεν αναφερόταν κάποια ημερομηνία καταστροφής.

Η ημερομηνία 25 Ιουλίου αποτελεί την προηγούμενη ημέρα από τις 26 Ιουλίου όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και αποκάλυψε την προσπάθεια παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Με ανακοίνωση του μετά τα μεσάνυχτα, ο βουλευτής της ΝΔ διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση: «αρνούμαι ότι κατέθεσα -όπως το άθλιο δημοσίευμα υποστηρίζει- το οποιοδήποτε έγγραφο στην εν λόγω Επιτροπή και επικαλούμαι γι’ αυτό τόσο τα πρακτικά της συνεδρίασης όσο και τους συναδέλφους βουλευτές που συμμετέχουν στη διαδικασία».

Ads

Από την πλευρά της, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν αναφέρθηκε σε κατάθεση σλλά σε ανάγνωση εγγράφου: 

«το ρεπορτάζ του avgi.gr είναι ακριβέστατο, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης διάβασε το επίμαχο πρακτικό της ΕΥΠ με ημερομηνία 5 Μαΐου και επέμενε για το ψευδές περί καταστροφής του μηχανήματος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη στις 25 Ιουλίου. Βεβαίως και δεν κατάθεσε κείμενο, πώς άλλωστε να το κάνει, όταν επί τόπου διαψεύσθηκε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο που διάβασε το αυθεντικό πρακτικό που κατατέθηκε στα πρακτικά τόσο με δικιά του υπογραφή όσο και με υπογραφή του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Πρόκειται για το ίδιο έγγραφο που ο Θ. Δεμίρης είχε αρνηθεί να καταθέσει».

Υπενθυμίζεται ότι Χρήστος Ράμμος φέρεται να αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.