«Θετικό γεγονός» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του στο tvxs.gr, την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ σε μια καθαρά αντινεοφιλεύθερη γραμμή, ο ανεξάρτητος (πρώην ΔΗΜΑΡ) βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.

Ads

 
«Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ είναι μια θετική εξέλιξη. Πρακτικώς, η απόφαση αυτή, εκμηδενίζει την προοπτική παράτασης της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» σημειώνει ο βουλευτής.
 
Τονίζε επίσης ότι η απόφαση της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το κόμμα «γυρίζει οριστικά σελίδα από την αμφίβολη περίοδο της συμμετοχής της στην τότε τρικομματική κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ είναι πλέον ιδιαίτερα ασθενείς, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την συμβολή που μπορεί να έχει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση».
 
«Έχοντας υπόψη την αντιπαράθεση που είχα με την ηγεσία του κόμματος αυτού, που οδήγησε στην διαγραφή μου, θεωρώ σήμερα ότι η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ σε μια καθαρά αντινεοφιλελεύθερη γραμμή είναι, συμβολικά και πρακτικά, θετικό γεγονός» προσθέτει ο Οδυσσέας Βουδούρης.
 
«Ως μέλος της «Κοινωνία Πρώτα», εύχομαι η ΔΗΜΑΡ να προχωρήσει το γρηγορότερο και στο επόμενο βήμα, δηλαδή να συμβάλει στο ευρύ μέτωπο προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων, που θα συγκροτήσουν μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Αυτή η συμμαχία πρέπει βέβαια να βασιστεί σε μια προγραμματική σύγκληση, με την απόλυτη δέσμευση της τήρησής της» καταλήγει.