«Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Να πάει στην κοινοβουλευτική της πλειοψηφία να ψηφίσει. Αν κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε προφανώς η κυβέρνηση πέφτει και η Βουλή πρέπει να δώσει νέα κυβέρνηση. Εγώ λέω από την ίδια Βουλή». Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας για το εάν το κόμμα του θα ψηφίσει μέτρα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ads

«Εάν ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τις προτάσεις που τους καταθέτουμε, βεβαίως και θα τις ψηφίζουμε. Αν όμως έρχεται και μας λέει ότι εξαιτίας των δικών τους πολιτικών δημιουργούνται πρόσθετα βάρη στον ελληνικό λαό, που εμείς δεν θα τα βάζαμε, πρέπει να έρθουμε να το ψηφίσουμε αυτό το πράγμα;», διερωτήθηκε ο Μ. Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑ FM».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το εάν η ΝΔ σκοπεύει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων, που της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, όπως η πρόταση μομφής, απάντησε: «Τα έχουμε υπόψιν μας. Θα δούμε, δεν λέω τι θα κάνουμε. Θα έχουμε υπόψιν μας τις κοινοβουλευτικές μας δυνατότητες».